Kristian Devantier malerier til salg

Kristian Devantier

Dansk maler og grafiker - født 1971

Se kunsten du kan købe. Klik på billederne. 

Forespørgselsformular
Om Kristian Devantiers kunst

1994-2000 Det Kgl. Danske Kunstakademi, København.

Når modsætninger mødes i et maleri, opstår en spænding og spændstighed som gør, at man kan blive ved med at se på billedet. Og selv når man ikke ser på det længere, kan man mærke elasticiteten mellem yderpunkterne. Sådanne malerier maler Kristian Devantier og de modsætninger han lader mødes er det individuelle og det evige, det spontane og abstrakte maleri, fortidsforankring og fremtidssyn.

I Kristian Devantiers malerier opstår mennesker, huse, træer og åbne himle af forskudte flader, der står til tydelig aflæsning, afgrænset præcist mod de omliggende farver. Disse flader eller felter er for langt hovedpartens vedkommende massiv monokrome, der er ingen graduering, nuancering eller bare synlige penselstrøg til at forstyrre feltets flade. De farver, Kristian Devantier benytter sig mest af, finder man i den skala, der ofte kaldes både nordisk og melankolsk. Her er tunge, mørke trækroner der fortæller om det sparsomme lys, der trænger igennem en fyrreskov, frembåret af ret stående stammer i skarp silhuet. Men her er også en voldsom violet bluse, der, selvom det drejer sig om en mørkere farve, lyser op som spontan jubel.

De mennesker, huse og træer, der fremkommer når Kristian Devantier lader sine felter og flader mødes og overlappes, er på én gang piktografiske og vedkommende.

Kunst til en virksomhed?

Galleri Lars Borella tilbyder at indrette erhvervslokaler med kunst og malerier. Det øger arbejdsglæden – og forstærker virksomhedens identitet. Læs mere her: Kunst til virksomheder